BIO

Katy Too is singer-songwriter Leen De Haes uit Kalmthout, afkomstig uit Heist-op-den-Berg (BE). Ze groeide op met haar ouders’ lp-verzameling uit de sixties en seventies zoals The Beatles, Bruce Springsteen, The Mamas and the Papas, ABBA, Dolly Parton,  …. . Dat hoor je ook in haar songs die behendig laveren tussen poprock, folk, country & singer-song. Zo werd ze vergeleken met straffe madammen uit deze genres: Emmylou Harris, Carole King, Suzanne Vega en Michelle Shocked

Katy Too is klaar met een nieuw album: ‘Fortysomething’ (maart 2022). Fortysomething is een persoonlijke plaat waarin de luisteraar wordt meegenomen in de wereld zoals Leen die ervaart als veertiger: de dingen die niet goed aanvoelen over boord gooien en trouw blijven aan jezelf (Stay True), in conflict zijn met de tijd die genadeloos verder tikt (Time!), rust vinden in de schoonheid en de kracht van de natuur (Sunset Sundown en The Fields of Calmwood), gesetteld zijn (Wanderer en On Our Way), er zich bewust van zijn dat dood en bedrog steeds uit onverwachte hoek komen (A Dead Man’s Hand) en een samenvatting maken van de voorbije levensjaren (Fortysomething).

Hiervoor bracht Katy Too nog twee full albums uit, ‘Quest For Honey’ (2012 – geproducet door Anton Walgrave) en ‘Nine Lives’ (2016 – geproducet door Wigbert Van Lierde) dat goed onthaald werd door de pers en airplay kreeg op Radio 1 én 2.